• info [at] azcoiran.com
  • 9821-28424348+

حقوق ورودی کالا در گمرک

حقوق ورودی کالا در گمرک

حقوق ورودی کالا در گمرک

حقوق ورودی کالا بدین معنی است که واردکننده کالا ها باید درصدی از ارزش کل کالا ها را به اداره گمرک آن کشور تحت عنوان حقوق ورودی پرداخت نماید تا اجازه ورود کالا ها به خاک آن کشور صادر شود که این حقوق به خزانه هر کشور واریز گردیده و از جمله درآمدهای کشور به حساب می آید که میزان آن در هر کشور و برای هر کالا متفاوت می باشد و روش تعیین این میزان بر اساس سیاست های هر کشور پیچیده بوده و آیتم های بسیاری مورد بررسی قرار می گیرد تا این میزان برای هر کالا تعیین گردد.

یکی از آیتم ها میزان تولید کالا ی مورد نظر در کشور واردکننده می باشد که معمولا برای حمایت از کالا ی ساخت داخل میزان حقوق ورودی آن کالا ها را بالا برده تا کالا های تولید داخل کشور مورد مصرف بیشتر واقع گردد و یا در صورت عدم تولید کالا ها میزان حقوق ورودی آن را کم کرده تا قیمت آن محصول در کشور کنترل شود.

 

کد بین المللی کالا ( HS کد ) نشان دهنده اطلاعات متعددی از جمله حقوق ورودی کالا می باشد که در کتاب مقررات صادرات و واردات ، تهیه شده توسط دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران، هر ساله تغییر کرده که در این سامانه با چند کلیک به طور رایگان گزارش وضعیت کالا از جمله حقوق ورودی به شما ارائه می گردد.

 

حقوق ورودی در بند ح ماده ۱ قانون امور گمرکی تعریف شده که شامل دو قسمت است :
  • حقوق گمرکی (که برای همه کالا ها ۴% است و توسط مجلس وضع می گردد)
  • سود بازرگانی که توسط دولت تعیین می گردد.

مفهوم تعرفه گمرکی

تعرفه عبارت است از مالیات و عوارضی كه دولت‌ها به دلایل حمایتی، مالی یا تركیبی از آن ها، از كالا ها اخذ می‌كنند. اصطلاحا این دریافتی به حقوق گمركی Customs Duties موسوم است. تعرفه گمركی ممكن است بر اساس ارزش كالا دریافت شود كه در این صورت، آن را تعرفه ارزشی می‌نامند و به روش‌های مختلف محاسبه و دریافت می‌شود.

می توانیم فرمول کوتاه زیر را برای حقوق ورودی در نظر بگیریم :

 

حقوق ورودی = 4 درصد حقوق گمرکی + سود بازرگانی + سایر عوارض ( به جز مالیات )

 

حقوق ورودی و هزینه‌های انجام خدمات بدون توجه به نو یا مستعمل بودن کالا طبق مأخذ مقرر، به ترتیب به‌ وسیله گمرک یا اشخاص ارائه‌دهنده خدمت به پول رایج ملی وصول می ‌شود.

مالیات‌ها و عوارض دیگر از جمله 9 درصد از مالیات ارزش افزوده ، 4 درصد از كالاهای فرهنگی ، یک درصد از مجموع حقوق گمركی و سود بازرگانی ( حقوق ورودی ) به عنوان عوارض هلال احمر نیز از واردات انواع كالاها و به تناسب نوع و حجم كالا دریافت می‌شود.

روش های محاسبه حقوق ورودی

در تعیین و اخذ حقوق ورودی از سه روش استفاده می گردد :

  • روش ارزشی ( AD VALOREM ) : حقوق ورودی کالا تابعی مستقیم از ارزش کالا است .به این شکل که نرخ تعرفه در ارزش گمرکی کالا ضرب می شود و حقوق گمرکی قابل وصول در می آید
  • روش ویژه،خاص،معین( Specific duty ) : حقوق ورودی تابعی از کمیت و مقدار کالا است.
  • روش مرکب یا ترکیبی ( MIXED DUTY ) : از هر دو روش فوق استفاده می گرددو هر کدام که بیشتر بود برای دریافت حقوق ورودی از آن استفاده می شود.

 

عنوان
فرمول
توضیح
محاسبه حقوق ورودی گمرک ( ارزشCIF * نرخ ارز * نرخ تعرفه ) تجار بین المللی برای انجام عملیات گمرکی باید مبالغی را بپردازند که به آن هزینه های گمرکی می گویند.
محاسبه سود بازرگانی ( ارزشCIF * نرخ ارز * نرخ تعرفه ) هزینه های گمرکی هنگام ترخیص کالا از شما اخذ می گردد. این هزینه ها را بابت انبارداری، باربری، صفافی ( بارچینی )، تخلیه، تعرفه بندی ، آزمایش، بارگیری، کارشناسی و بدرقه کالا می پردازید.
محاسبه هزینه انبارداری ( مدت * نرخ انبارداری * وزن ناخالص ) هزینه انبارداری متناسب با زمان توقف کالا در گمرک و نوع انبار مشخص می شود. هزینه انبارداری از روز ورود کالا به گمرک تا روز ترخیص آن محاسبه می گردد.
محاسبه ارزش CIF کالا ( مبلغ ارزی کالا * نرخ ارز اعلامی توسط گمرک + هزینه بیمه ( اگر کالا FOB خریداری شود ) )

 

نکته :

  • هزینه های گمرکی را با حقوق ورودی کالا و سود بازرگانی اشتباه نگیرید.
  • حقوق ورودی مربوط به واردات قطعی است که گمرک آن را جداگانه می گیرد.
  • ضمنا هزینه های گمرکی ، حقوق گمرکی ، سود بازرگانی ، مالیات بر ارزش افزوده، عوارض هلال احمر، هزینه تخلیه و بارگیری کالا را نیز در بر می گیرد.
  • هزینه هایی همچون انبارداری متناسب با زمان توقف کالا از گمرک و هزینه های تخلیه و بارگیری و سایر هزینه های مربوطه نیز به جمع هزینه های گمرکی افزوده می گردد.
  • با تمام این ها، به صادرات تعرفه گمرکی تعلق نمی گیرد و کالاهای صادراتی از پرداخت ۷۵% هزینه باربری و تخلیه و بارگیری و انبارداری معاف هستند.

 

شرکت آینده زرین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.